keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Vaaleanpunainen överikakku



Sain tehdä ihanalle 12 vuotiaalle tytölle syntymäpäivä kakun. Kakusta voi päätellä mistä väristä hän tykkää :D.
Kakun välissä on suklaamoussea ja pohja on kaakaokakkupohja. Tähän kakkuun sopisi täydellisesti mansikka tai vadelmamousse mutta tähän juhlaan se ei nyt soveltunut. 
Suklaamoussea ohje on tullut esille jo aikaisemmin blogistani ja löytyy kohdasta täytteet. Alkuperäinen ohje on poimittu Herkkuhovi blogista. 
Kakku on kuorrutettu voikreemiltä. Voikreemi on todella makeaa joten yrittäisin ensi kerralla laittaa hieman ohuemman kerroksen. Tämäkin on toki mielipide kysymys kuinka makeasta tykkää. 
Päällä on valutettu valkosuklaaganache jota on värjätty geelimäisellä elintarvikevärillä. 
Lisään voikreemin ja ganachen ohjeen niin pääset sinäkin testaamaan tätä ihanaa kakkua. 

Voikreemi :
200g huoneenlämpöistä voita
3dl tomusokeria
Elintarvikeväri
1tl vaniliinisokeria

1.Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. 
2.Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vatkaa. 
3. Lisää lopuksi elintarvikeväriä ja vaniliinisokeria ja vatkaa lopuksi vielä hetki.
4. Levitä palettiveitsen avulla tasaiseksi kakun reunoille. 


Valkosuklaaganache:

140g valkosuklaata
1dl kuohukermaa
Elintarvikeväriä 

1.paloittele suklaa kulhoon ja lämmitä kerma liedellä.
2. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle pienissä erissä. Sekoita varovasti ja lisää kermaa tarvittaessa.
3. Kun suklaa on kokonaan sulanut lisää elintarvikeväri ja kaada varovasti kakun päälle.
Auta veitsellä ganachea valumaan kauniisti reunoilta.
Huom:ganache jähmettyy hyvin pian sekä huomioi että voikreemin pitää olla kylmää kun lisäät ganachen. 

Hyvää viikonloppua! 😊👌

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)