keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Pyöreä kinkkuvoileipäkakku

Tein 1 vuotiaan tytön syntymäpäiville kinkkuvoileipäkakun ja olin jo hetken halunnut kokeilla tehdä pyöreää kakkua. Yllätyin kuinka helppo se oli kasata 26cm irtopohjavuokaan. Laitoin jääkaapissa vielä hieman painoa kakun päälle niin siitä tuli todella tasainen. Minusta tämä pyöreä kakku on aika näyttävä ja mukavaa vaihtelua sille perinteiselle mallille. Koristelu tässä ehkäjäi hieman vaisuksi ja koristelu oli ehkä hieman haastavampaa kuin neliönmuotoisessa kakussa. Tästä kakusta tuli hyvin korkea ja riittääkin jopa 25 henkilölle. 
Alkuperäinen ohje on kaivettu Tarun taikakakut nimisestä blogista.
Lisään ohjeen tähän niin testaa sinäkin tätä maistuvaa ohjetta. 


1pkt iso vehnäpaahto
1pkt iso grahampaahto
0,5 l lihalientä

Täyte 1

400g maustamaton tuorejuusto
200g ruohosipuli tuorejuusto
150g ranskankermaa
300g palvikinkkua
2 pienempää maustekurkkua
Suolaa
Pippuria



Täyte 2

200g maustamaton tuorejuusto 
150g ranskankermaa
1 paprika
Puolikas tuore kurkku
Mustapippuria
Suolaa


Kuorrutus

200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
Suolaa
Mustapippuria


-Keitä lihaliemi. 5dl vettä ja 1 lihaliemi. Anna jäähtyä. Leikkaa leipäviipaleista ohuesti reunat pois.
- Valmista täyte 1. Pilko suolakurkut sekä palvikinkut pieneksi kuutioksi.
- Sekoita tuorejuustot ja ranskankerma hyvin ja lisää kurkkukuutiot sekä palvikinkku. Mausta mustapippurilla ja pienen pienellä ripauksella suolaa.
- Valmista täyte 2. Pilko paprika pieneksi kuutioksi. Kuori kurkku ja raasta pieneksi. Valuta siivilässä ylimääräinen vesi kurkusta. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja lisää sitten pilkottu paprika sekä raastettu kurkku. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Asettele leipäviipaleet kelmulla vuorattuun 26cm kokoiseen irtopohjavuokaan. 
Yhteen kerrokseen menee 5 kokonaista viipaletta sekä 2 viipaletta jotka puolitetaan. 
Kostuta reilusti lihaliemellä ja kaada puolet ensimmäisestä täytteestä leipien päälle. 

 


-Asettele täyteen päälle toinen leipäkerros samalla tavalla kuin äsken ja kaada kaikki täyte2 leipien päälle. Muista kostuttaa jokainen kerros leipiä.
-Aseta kolmas leipäkerros ja kaada loppu täyte1 leipien päälle. Täyteen päälle tulee vielä yksi leipäkerros joka myös kostutetaan. Ihan kaikki lihaliemi ei tähän kakkuun mene.
-Laita kelmu tiukasti kakun päälle ja laita maustumaan vuorokaudeksi jääkaappiin.
-Seuraavana päivänä valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto. Vatkaa kuohukerma.
Lisää tuorejuusto vatkatun kerman sekaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Levitä tasaisesti kakun päälle ja halutessasi voit tehdä pursotukset.
-Koristele esimerkiksi kurkulla,kinkulla,salaatilla sekä tomaatilla. Vain mielikuvitus on tässä rajana.
Nauti ihanasta voileipäkakusta perheen ja ystävien kanssa!

2 kommenttia:

Kerttu kiittää kommentistasi :)