keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Porsaan ulkofileepihvi,lohkoperunoita,kasvislisäkettä sekä kodin bernaiskastiketta

Viikonloppuna tekee mieli tehdä jotain"parempaa" ruokaa tai lähteä jopa ulos ravintolaan syömään.
Mitä sitä turhaan lähteä kalliiseen ravintolaan kun kotioloissakin voi loihtia näin ihanaa ruokaa?
Tämä oli kyllä erittäin hyvää ellei täydellistä ja varmasti halvempaa kuin ravintolassa.
Ostin ensimmäistä kertaa pötkön porsaan ulkofileetä sekä pitihän sitä ostaa sitten lihanuijakin.
Pihveistä tuli niin paljon erimakuista kun se oli itse paloiteltu ja nuijittu. Mielestän maistui samalle kuin ravintolan pihvit. Pihvi oli noin 130 gramman kokoinen mikä mielestäni oli aika sopiva.
Suosittelen koko sydämmestäni kokeilemaan tätä kotona :)

Osta porsaan ulkofilee pötkö. Anna sen olla tunti huoneenlämmössä ennen käsittelyä. Leikkaa sen kokoisiksi paloiksi kun haluat. Laita pala tuorekelmun tai leivinpaperin alla ja ala nuijimaan pihviä sopivan ohueksi. (tämäkin mielipide kysymys miten ohut)
Paista pihviä kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja ripottele päälle valmista santa maria kuivamarinadi mausteseosta joka löytyy maustehyllystä. Käännä 2 minuutin päästä pihvi ja mausta toinen puoli.
Paista noin 5 minuuttia. 

Lohkoperunat 4 henkilölle:
Leikkaa 0,5 kg perunoita viipaleiksi. Laita viipaleet isoon kulhoon ja lisää oliiviöljyä 0,5-1dl ja sekoita. Lisää ripaus mustapippuria,ripaus valkosipulijauhetta sekä suolaa. Levitä perunat nyt uunipellille ja paista uunin ylätasolla 225 asteessa 20-30 minuuttia kun perunat alkavat olemaan hieman ruskeita sekä rapeita. Kun olet ottanut perunat uunista tarkista viellä suolan määrä ja lisää tarvittaessa.

Kasvislisäke 4 henkilölle:
Pilko 6 herkkusientä,1-2 paprikaa sekä 1-2 sipulia. Kesäkurpitsa sopii myös hyvin tähän mutta sitä en mistään löytänyt. Paista tilkassa öljyä ja lisää suolaa,basilikaa ja valkosipulia.Kääntele ja kypsennä hetki.

Bernaiskastike 4henkilölle:
laita 1 dl vettä kattilaan. Laita joukkoon 2 ruokalusikkaa valkoviinietikkaa,1 pilkottu sipuli,5kpl kokonaisia valkopippureita sekä 5 tl rakuunaa. Keitä niin kauan että nesteestä on jäljellä kolmasosa.
Anna jäähtyä. Siivilöi liemi 2 keltuaisen joukkoon ja kypsennä kastiketta koko ajan vesihauteessa huolellisesti.  Lisää pikkuhiljaa 200 g sulatettua voita seokseen . Muista tehdä se pikku hiljaa!
Siirrä kastike nyt liedelle ja lisää tässä vaiheessa viellä 1 keltuainen ja 3tl rakuunaa. Sekoita voimakkaasti. Nyt herkullinen kastike on valmista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)