keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Aurajuustoinen makaroniloota sekä vauvan töppöset

Hyvää syksyä kaikille lukijoilla! Hurr alkaa pikku hiljaa olla lehdet tippunut maahan ja pikku pakkasiakin jo meille paukuttaa. Tein tänään meille aurajuusto makaronilaatikkoa joka sopiikin hyvin tälläiseen kylmään syyspäivään.Se on ihme kun tuo aurajuusto sopii lähes kaikkiin ruokiin,nam.
Tässä simppeli makaronilaatikko aurajuustolla. Muista että voit itse vaihdella ohjeen mausteita ja kokeilla eri makuja sinun omaan makuusi.


400g jauhelihaa

1 pss makaronia
7dl maitoa
4kananmunaa
1 iso sipuli
mustapippuria
suolaa
kuivattua basilikaa
valkosipulijauhetta
valkopippuria
2dl aurajuustoa
 
1.Pilko sipuli. Paista tilkassa öljyä sekä lisää jauheliha paistinpannulle. Ruskista. Mausta jauhelihaa suolalla ,basilikalla,valkosipulilla sekä mustapippurilla oman maun mukaan.
 
2.Laita makaronit kattilaan ja keitä puoli kypsäksi.
 
3.Mittaa maito erilliseen kulhoon ja riko kananmunat maidon joukkoon. Sekoita kananmunat hyvin maidon joukkoon. Lisää suolaa sekä valkopippuria hieman joukkoon.Murusta aurajuusto pieneksi ja lisää kulhoon muiden aineiden joukkoon.
 
4.Kaada uunivuokaan sekä paistettu jauheliha-sipuli sekoitus ja puolikypsäksi keitetyt makaronit. Sekoita hyvin! Tässä vaiheessa kannattaa tarkistaa makua ja lisätä mausteita tarpeen mukaan.
 
5. Kaada nyt maitomuna sekoitus vuokaan tasaiseksi ja laita uuniin paistumaan 200 asteeseen noin.30-45 minuutiksi.
 
6.Anna vetäytyä ennen tarjoilua 10 minuuttia huoneenlämmössä. Voit koristella vaihka rucolalla tai herneenversoilla. Nyt on lupa nauttia tästä herkullisesta kotiruoasta!
 
 
 
 
 
 
Pakko lisätä tähän että innostuin myös neulomaan ja tässä ensimmäinen yritykseni, vauvan pikku töppöset. Oikein somat niistä tuli mutta harjoittelemisen varaa viellä löytyy, mukavaa ajanviettoa tuo neulominenkin näin syksyllä.
 
 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)