torstai 15. toukokuuta 2014

Mansikka domino jäädyke

Pieni tauko tululut blogin kirjoittamisessa. Muutto pohjanmaalle on viennyt ajatukset ja ajan ihan kokonaan mutta nyt ollaan kotiuduttu uuteen osoitteeseen ja aikaa on ollut myös vähän leipoa.
En ole ikinä maistanut jäädykettä enkä siis ole edes ikinä tehnyt sitä. Kuulin huhuja että se on hyvää ;) Kaivoin reseptin täältä http://www.keksihylly.fi/reseptit/mansikkainen-domino-j%C3%A4%C3%A4dyke

Täytyy sanoa että hyvää oli ja saatan tehdä toistekin. Tämä sopisi mainiosti kesän juhliin ulkona nautittavaksi!

Pohja:
1 pkt (175 g) Domino Original -keksejä

Täyte:
200 g pakastemansikoita
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 dl tomusokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Murskaa domino keksit tehosekoittimella pieneksi rouheeksi. Tee samoin myös mansikoille, soseita ne tehosekoittimella. Vatkaa kermavaahto.Vatkaa omassa kulhossa maitorahka,tomusokeri ja sokeri. Lisää joukkoon vatkattu kermavaahto sekä mansikat.Sekoita viellä tasaiseksi ja lisää vaniljasokeri.
Vuoraa vuoka kelmulla(käytin leipävuokaa). Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle domino murska,paina domino murskaa hieman seokseen. Käännä kelmun reunat päälle ja pistä vuorokaudeksi pakastimeen. Ennen tarjoilua kumoa tarjoilu lautaselle ja anna hetki sulaa siksi että on helpompi kajota kakkuun :) Voit koristella oman maun mukaan jäädykkeen,meillä laitetiin doris keksejä päälle.




 
 
 

1 kommentti:

  1. Ihanan kuuloista, tätä mä testaan joku kerta!

    Hyvää juhannusta teille sinne. :)

    VastaaPoista

Kerttu kiittää kommentistasi :)