torstai 15. toukokuuta 2014

Capuccino suklaa kuivakakku

Tein kuukausi takaperin tiikerikakun jossa oli tummaa suklaata kaverina, ai että oli muuten hyvää pitkästä aikaa. Tämä kakku maistui mielestäni aika samalla mutta pienellä capuccino vivahteella. Tämä maistuu varmasti niillekin ketkä eivät normaalisti välitä capuccinosta. Suosittelen kokeilemaan ohjetta.


200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3rkl lämmintä maitoa
15g capuccino pikakahvijauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna.

Kuorrutus:
12g capuccino jauhetta
3dl tomusokeria
4rkl kuumaa vettä

Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maito mikrossa ja sekoita siihen capuccinojauhe.Lisää voi-sokeri seokseen vuorotellen jauhoseosta ja capuccinoseosta. Lisää lopuksi rouhittu suklaa joukkoon.
Kaada voideltuun korppujauhotettuun 2 litran vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin.50 minuuttia. Anna jäähtyä . Valmista kuorrutus. Lämmitä vesi. Sekoita capuccinojauhe ja tomusokeri keskenään ja lisää joukkoon lämmin vesi. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)