sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Maistuvan makeat rahkasämpylät

 
 
Kotitekoiset sämpylät ovat aikas herkkuja tuoreena sekä tulee edulliseksi myös valmistaa itse
sämpylöitä.Tykkäsin näistä sämpylöistä koska ne olivat mukavan kuohkeita sekä makeita.
Kaurahiutaleet kruunasivat ulkonäön. Kokeilepas näitä herkullisia sämpylöitä sinäkin :)
 
0,5 dl maitoa
1pss kuivahiivaa
0,5dl öljyä
2tl suolaa
1dl tummaa siirappia
200g maitorahkaa
1dl ruisjauhoja
noin.10dl vehnäjauhoja
kaurahiutaleita
 
 
1.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva,öljy,suola,siirappi sekä maitorahka.Sekoita
2.Lisää jauhoja pikku hiljaa hyvin kädellä vaivaten. Jauhoja on tarpeeksi kunnes taikina ei jää
 enää kiinni sormiin.
3.Laita kohoamaan vedottomaan paikkaan ,liinalla peitettynä.Anna kohota puoli tuntia.
4.Vaivaa taikinaa viellä hetki ja jaa taikina 10 osaan. Pyörittele pyöreitä sämpylöitä.
5.Anna kohota uunipellillä viellä 15 minuuttia
6.voitele vedellä ja lisää päälle kaurahiutaleita.
7.Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin.15 minuuttia kunnes ovat kauniin ruskeita.
8.Nauti tuoreesta sämpylästä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)