maanantai 27. tammikuuta 2014

Makoisat lihariisipasteijat

Lumista maanantai päivää lukijoille, ainakin täällä tupruttaa lunta taivaan täydeltä :)
Viikonloppuna alkoi tekemään mieli jotain pientä suolaista iltapalaksi ja pasteijat oli oivallinen valinta suolaisen nälkään,nam. Käytin valmista lehtitaikinaa joten nämä olivat aikas nopeat valmistaakin.Ostin paketin missä oli 8 kpl taikinalevyjä mutta täyte olisi riittänyt isompaankin määrään pasteijat joten kannattaa ostaa kaksi pakettia. Kokeile sinäkin ;) 

1pkt lehtitaikinaa (8kpl)
2dl valmista riisiä
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
paprikamaustetta
suolaa
valkosipulituorejuustoa
kananmuna voiteluun

1.Ota taikinalevyt pellille sulamaan noi.30 minuutiksi.
Keitä riisi kypsäksi.
 2.Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli
3.Paista jauheliha ja sipulit pannussa kypsäksi ja lisää mausteet
4.sekoita tuorejuusto ja kypsä riisi joukkoon.
5.puolita taikina levyt kahteen neliöön keskeltä.
6.Laita täytettä neliön keskelle(saa laittaa hyvinkin vähän ettei pursua uunissa välistä)
7.Käännä levyn kulma vastakkaista kulmaa kohti, siten että pasteijasta syntyy neliö.
Nyt painele haarukalla taikinan reunat kiinni toisiinsa.
8.Voitele kananmunalla ja paista uuni keskitasolla 225 asteessa noin 15 min kunnes ovat päältä ruskeita.
Herkullisia hetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)