lauantai 18. tammikuuta 2014

Ihana appelsiini krokantti suklaa kakku

Yksi ilta ei meinannut millään tulla uni silmään kun alkoi kakku jutut pyörimään mielessä.
Siinä alkoi pyörimään kaikki ideat kakun täytteistä ja mitä voisin kokeilla.
Tähän aikaan vuodesta appelsiinit ovat todella maukkaita ja mieleni teki tehdä appelsiinistä
jotakin, keksin kokeilla appelssiini suklaa juustokakkua. Hyväähän kakusta tuli mutta
 ei voita minun ehdotonta suosikkia ahaa juustokakkua tämäkään.
Tässä olisi ohje kakkuuni : 

Pohja
1,5 pötköä domino keksejä
25 g margariinia

Täyte
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150g appelsiini tuorejuustoa
vaniljaa
1 appelsiinin mehut
4 liivatelehteä
1 levy marabou appelssiini krokantti suklaata


Kiille
1dl appelsiinin puristettua mehua
2,5dl laimennettua appelsiini mehua
6kpl liivatelehtiä
ripaus sokeria maun mukaan
koristeluun raastettua appelsiini kuorta

1.Ensin valmistetaan pohja. Vuoraa irtopohja vuoan pohja leivinpaperilla.Sulata margariini mikrossa.
Murskaa domino keksit pieneksi rouheeksi.Sekoita margariini ja dominot ja levitä nyt ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

2.Nyt valmistetaan täyte. Murskaa suklaa pieneksi rouheeksi.Vaahdota vaniljavaahto ja lisää joukkoon murustetut suklaat sekä tuorejuusto ja ripaus vaniljaa.Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.Purista appelsiinista mehut ja kiehauta kattilassa. Sekoita liotetut liivatteet kuumaan veteen ja lisää muuhun seokseen. Kaada seos vuokaan ja laita kelmu päälle.Anna jähmettyä kylmässä vähintään 3 tuntia ennen kiilteen tekoa.

3.Nyt voimme tehdä kiilteen kun kakku on ollut jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Purista 1 dl appelsiini mehua ja kiehauta siitä noin 1/2 dl kattilassa.Sekoita kuumaan appelsiini mehuun liivatteet. Nyt voit sekoittaan liivatemehu seoksen loppuun kylmään appelsiini mehuun. Lisää ripaus sokeria ja sekoita. Tässä vaiheessahan kiille on ihan löysää mutta voit antaa sen hieman jähmettyä kipossa ennen kuin kaadat sen kakun päälle.Varo ettet anna sen jähmettyä kuitenkaan liikaa jottei siitä tule kökköistä kaataessa sitä kakun päälle. Jos haluat kuitenkin kaataa sen heti kakun päälle laita vaihka pyyhe vuoan alle koska nestettä valuu vuoan reunoilta jääkaapin pohjalla.  

5.Anna jähmettyä hetki jääkaapissa, lisää ennen tarjoilua hieman appelsiinin raastettua kuorta päälle ja tarjoile vaihka kahvin/teen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)