sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Super hyvät hampurilaissämpylät

Ennen minun hampurilaissämpylöistä on tullut päältä tummia ja kovia sekä sisältä tupannut olemaan raakaa. Etsin maailman parasta sämpylä ohjetta hamppareille ja sen totisesti löysinkin. Nämä olivat aivan mahtavia. Olivat pehmeitä vielä 2 päivää leivonnan jälkeen. Ohjetta varten pitää vain varata aikaa sillä kohotus aika on pitkä mutta sen arvoista.
Ohje on bongattu sisaret keittiössä blogista mutta aivan alkuperäisesti ohje on New york timesin sivuilta.

1dl vettä

2rkl maitoa

1tl kuivahiivaa

1rkl sokeria

1 muna

4dl vehnäjauhoja

3/4tl suolaa

1 1/2rkl pehmeää voita

voiteluun muna ja tilkka vettä

päälle seesaminsiemeniä

Yhdistä lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri.

Anna seistä n. 5 minuuttia.

Vatkaa muna kevyesti, käsin vatkaus riittää.

Yhdistä kulhossa jauhot ja suola.

Nypi joukkoon voi niin, että saat aikaan pieniä muruja.

Lisää joukkoon vesi-hiivaseos, sekä kevyesti vatkattu muna.

Sekoita taikinaksi.

Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 8-10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee sileää ja elastista.

Taikina on tahmaista, joten voit joutua lisäämään hiukan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.

Kohota kaksinkertaiseksi noin 1-2 tuntia.

AIka tuntuu pitkältä, mutta on sen arvoinen.

Pyörittele littanoiksi palloiksi ja kohota liinan alla toiset 1-2 tuntia.

Ilman pitkiä kohotusaikoja sämpylät eivät tule oikeanlaisiksi, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Voitele munalla ja lisää seesaminsiemeniä.

Paista 200° noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)