perjantai 1. huhtikuuta 2016

Makeampaakin makeampaa kinderjuustokakkua

Pääsiäinen taisi olla jo loppusuoralla kun väsäsin kinderjuustokakkua että olisi jotakin tarjottavaa työkaverille kahvin kanssa. Makeaahan tämä oli mutta silti niin hyvää. Kyllähän tätä voi tehdä muutekin kuin pääsiäisenä, vai mitä ? Ohje bongattu soppa365 sivuilta! Liivatteiden ja veden määrää hieman muutettu.


Pohja

150 g cookie suklaakeksejä
75g sulatettua voita
 

Täyte

2 liivatelehteä  
2 dl kuohukermaa 
400 g maustamatonta tuorejuustoa  
1 dl tomusokeria  
300 g valkosuklaata 
 1,5 rkl vettä

Maitosuklaavaahto

2 dl kuohukermaa  

150 g maitosuklaata

Ohje

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
2. Valmista ensin pohja. Murskaa suklaakeksit hienoksi kulhossa esimerkiksi juomalasin pohjaa käyttäen. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja sekoita keksimuruihin. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
5. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se vaahdon joukkoon nauhana koko ajan vispaten.
6. Kiehauta tilkka vettä pienessä kattilassa ja nosta pois hellalta. Purista liivatteesta kylmä vesi pois ja sekoita kuumaan veteen vispilän tai haarukan avulla. Lorota täytteen sekaan ohuena nauhana koko ajan vispaten. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
7. Valmista maitosuklaavaahto juuri ennen kun otat kakun jääkaapista. Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Vispaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Valuta sulanut suklaa hitaasti kerman joukkoon edelleen vispaten.
8. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Nostele päälle maitosuklaavaahto ja raasta halutessasi suklaata koristeeksi.











 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)