perjantai 1. huhtikuuta 2016

Cookie dough leivokset ja blogi morkkis

Se on kevät jo pitkällä eli ei muuta kuin hauskaa kevättä kaikille lukijoille! Huomasin tässä että viimeinen blogi kirjoitukseni on piparkakkutalo kirjoitus. Joten siitä voi päätellä että en ole kovin aktiivisesti bloggaillut viime aikoina mutta nyt on hyvä aika yrittää tehdä siihenkin muutos. En tiedä miksi olen muka niin kiireinen vaihka todellisuudessa en ole laisinkaan kiireinen. Olen kotona vielä äitiyslomalla joten aikaa on leipoa silloin tällöin. Ainut ongelmani on että ketä syö kaikki leivonnaiset ? Ei oma kroppa kyllä kestä ehkä kuitenkaan kaikkea sitä herkku määrää joten siksi usein jääkin tekemättä. Sitten itse asiaan. Käyn usein kinuskikissan sivuilla ja sieltä usein löydänkin jotain mukavaa kokeiltavaa. Tällä kertaa löysin Cookie dough leivonnaisten reseptin ja koska ne näyttivät niin herkullisita , päätin avata jauhopussin ja ruveta leipomaan niitä. Leivonnaiset olivat oikein maukkaita ja sopivat erityisesti makean himon kesyttämiseen sillä ne ovat aivan super makeita. Lisäilen reseptin seuraavaksi ja se on siis kinuskikissan sivuilta bongattu resepti. Olen saattanut tehdä muutaman pienen oman muutoksen reseptiin.
 
Brownies-pohja:
125 g  voita
75 g tummaa leivontasuklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Cookie dough -täyte:
125 g  voita
1 ¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
1 dl tummaa suklaata

Suklaakuorrutus:
100 g voita
100 g tummaa leivontasuklaata
koristeita

1.Sulata voi ja suklaa. Sekoita keskenään. Lisää joukkoon sokeri,suola,vaniljasokeri,munat sekä jauhot.
2.Käytä uunivuokaa jonka koko on noin 19x19cm ja vuoraa se leivinpaperilla.
3.Kaada taikina vuokaan.
4.Paista 175 asteessa 15-25min riippuen uunivuoasta. Pohja saa olla hieman raakaa.
5. Aloita valmistamaan cookie dough täytettä ja vatkaa  voi sekä sokeri keskenään. Lisää loput aineet joukkoon samalla vatkaten.
6.Levitä taikina hieman jäähtyneen pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
7.Valmista kuorrute. Sulata voi ja suklaa keskilämmöllä kattilassa ja sekoita niin kauan kun seos on tasaista. Lämpö ei saa olla liian korkea sillä  seoksesta voi tulla rakeista.
8.Kaada kuorrute vuokaan ja koristele haluamallasi esim. suklaarouheella tai strösselillä.
9. Siirrä jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa somiksi paloiksi..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)