lauantai 24. lokakuuta 2015

Pienen pojan ristiäiskakut

Viikko sitten vietimme ihanan esikoispoikamme ristiäisiä. Oli todella ihanaa päästä tekemään vihdoinkin oman pojan ristiäisiin tarjottavia. Meinasipas siinä hieman stressikin iskeä tarjoiluja miettiessä sekä leipoessa. Sain huomata sen ettei 2 kuukauden ikäisen lapsen kanssa ole aina niin helppoa leipoa sillä aikalailla lapsi määrää tahdin . Sain kaikesta huolimatta kaikki tarjoilut tehtyä. Osan tein jo pakastimeen reilu viikko aikasemmin. Täytekakut ja voileipäkakku tuli tehtyä edellisenä päivänä ja koristeltua itse kaste päivänä. Kakun koristeet ovat tehty sokerimassasta. Kaikki tarjottavat kelpasivat hyvin vieraille ja saivat paljon kehuja.  Toinen kakku on tehty sokerikakkupohjalla ja välissä kinuskikissan vadelmakinuski täyte.
Toinen kakku tehty kaakaokakkupohjalla ja suklaamoussella jotka on bongattu ihanasta herkkuhovi blogista. Molemmat kakut on kostutettu maito vaniljasokeri seoksella Onneksi olkoon nimen johdosta Onni Olavi <3

Sokerikakkupohja

8 kananmunaa
Sokeria
2tl leivinjauhetta
Vehnäjauhoja

1.varaa 3 saman kokoista lasia.
2.Hajota kananmunat ensimmäiseen lasiin.
3.Mittaa toiseen lasiin sama määrä sokeria kuin kananmunia ensimmäisessä lasissa.
4. Mittaa kolmanteen lasiin taas saman verran jauhoja . Mittaa leivinjauho samaan lasiin.
5. Vaahdota munat ja sokeri erittäin kuohkeaksi vaahdoksi.
6. Lisää jauhot pikkuhiljaa siivilän avulla sokerimuna vaahtoon varovasti nostellen.
7. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 26 cm vuokaan.
8.Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Kaakaokakkupohja (6 munan)

http://herkkuhovi.blogspot.fi/2014/06/kaakaokakkupohja.html?m=1

6  kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa

1. Voitele ja jauhota 24 cm vuoka.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3.sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma ja sekoita varovasti käännellen. 
4.Kaada kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla180 asteessa 35-45 minuuttia.

Suklaamousse (2 väliin)

http://herkkuhovi.blogspot.fi/2013/06/suklaamousse.html?m=1

200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1-2 tl vanilliinisokeria
2 munan keltuaista
1½  Brunbergin tummaa suklaalevyä
100g Fazerin sinistä
4-6 dl kuohukermaa

1. Vaahdota kerma.
2 .Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokerit keskenään
3. Sulata suklaat vesihauteessa. Lisää tuorejuustoseokseen.
4.Lisää kermavaahto varovasti joukkoon sekoitellen.

Kinuskivadelmatäyte ( 2 väliin)

Kinuski
3dl kuohukermaa
2 1/2dl fariinisokeria

1. Valmista täytteen kinuski edellisenä päivänä.
2. Sekoita kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa.
3. Keitä kunnes pulpahtaa. Ota liedeltä pois jäähtymään.
4. Anna odottaa jääkaapissa seuraavaan päivään.

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl kuohukermaa
3 liivatetta
2 rkl vettä
200g pakaste vadelmia

1. Kiehauta vadelmat kattilassa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3.Vatkaa edellisenä päivänä valmistettu kinuski vaahdoksi.
4.Sekoita tuorejuusto kuohukerman sekaan.
5.Sekoita kinuskivaahto kuohukerma tuorejuusto vaahtoon
6.Kiehaita vesi ja laita liivattet veden joukkoon.
7. Kaada liivatevesi ohuena nauhana seokseen ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)