sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kotitekoinen kebab

Työkaveri vinkkasi minulle että on tehnyt kotona miehellensä omatekoista kebabia. Ihmettelin että voiko sitä kotonakin tehdä ja vähän olinkin epäluuloinen kebabia kohtaan. Ei mennyt aikaakaan kun kävelin kauppaan ostamaan naudanjauhelihaa ja loput tarvikkeet olivatkin valmiiksi kotona. Heitin kebabin uuniin paistumaan 4 tunniksi. Kun mies saapui töistä käskin häntä arvaamaan mikä tuo mystinen pötkö uunissa on, voin kertoa että eipä ihan heti arvannut. Kebab valmistui vasta illan hämärtäessä joten siivutin kebabin vasta seuraavana päivänä ja laitoin siivut viellä muutamaksi minuutiksi uuniin lämpeämään. Tarjoilin kebabin ranskalaisten ja kebabkastikkeen sekä coleslawin kera. Voin sanoa että olihan tuo eri makuista kun jossain kebab ravintolassa mutta maistui terveellisemmältä sekä kotoisalta, suosittelen kokeilemaan! Ota tästä ohje muistiisi ja yllätä vaihka viikonloppu vieraasi =)
 
                                                              
         1kg naudanjauhelihaa
 4rkl aromisuolaa
                     3rkl rouhittua mustapippuria
 
- Sekoita jauhelihan joukkoon aromisuola sekä mustapippuri.
-Vaivaa taikina todella hyvin oikein sitkeäksi, tämä on tärkeä kohta kebabin valmistuksessa.
-Tee massasta tiukka pötkö, ihan kuin tekisin mureketta.
-Kääri pötkö todella tiukasti folioon.
-Tee muutamia reikiä folioon jotta mahdollinen rasva pääsee valumaan ulos.
-Laitaa 100 asteiseen uuniin 4 tunniksi. Muista laittaa alle vuoka tai uunipelti jotta rasva ei valu uunin pohjalle.
-Anna vetäytyä valmiin kebabin vielä ainakin puoli tuntia foliossa uunista tulon jälkeen.
-Leikkaa ohuita suikaleita kebabista. Minä käytin kuorimisveitseä joka todettiin loistavaksi tähän tarkoitukseen .
-Laita lastut viellä 200 asteeseen 2-3 minuutiksi.
-Nyt on lupa nauttia!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)