sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Viikonlopun herkku hampparit

 
 
 
Hampurilaissämpylät:
 
vehnäjauhoja n.4dl
durumjauhoja n.3dl
vettä 3dl
sokeria 1rkl
suolaa1tl
öljyä 1 rkl
hiivaa 25g
 
1.Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon sokeri,suola sekä öljy.
2.Lisää ensin durum jauhot ja vehnäjauhoja niin paljon että taikina irtoaa käsistä.Vaivaa.
3. Laita kohoamaan lämpöiseen paikkaan ainakin kaksinkertaiseksi, noin 1 1/2 tuntia.
4.Pyörittele taikinasta 4 isoa hamppari sämpylää.
5.Anna kohota pellillä viellä puoli tuntia.
6.Sivele sämpylöiden päälle hieman vettä ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
 
 
Jauhelihapihvit:
 
400 g naudan jauhelihaa
2dl vettä
1dl korppujauhoja
2 kananmunaa
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
 
1.Mittaa vesi kulhoon ja sekoita korppujauhot joukkoon. Anna jauhojen imeytyä veteen.
2.Lisää kananmunat ja sekoita.
3. Lisää raaka jauheliha sekä mausta hyvin.
4.Paista koe pala ja mausta lisää tarvittaessa.
5. Muotoile käsin jauhelihapihveiksi ja paista  kuumalla pannulla pihvejä käännellen.
Hyviä tulee kun on kunnolla ruskistettu =)
 
Muita lisukkeita tässä hampparissa oli :
Salaatti
kurkkumajoneesi
sinappi
ketsuppi
paistettu terttutomaatti
cheddarjuusto
pekonisiivu
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)