sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kahden tytön ja kahden pojan ristiäiskakut



Joulu kiireet on ohi ja joulukin vietetty, joulukoristeet saatu eilen siivottua pois ja nyt on aikaa taas kirjoitella blogiani. Olen taas niin kovasti innostunut leipomisesta ja inspiraatiota löytyy vaikka muille jakaa, jos jostain asiasta nautin on se leipominen. Viikonloppuna tuli tehtyä marsipaanilla päällystetyt täytekakut jossa toisessa on suuri suosikkini kinuskivadelmatäyte ja toisessa kakussa on uusi kokeiluni, Suklaamousse. Tämä ohje on löydetty ihanan Herkkuhovin sivuilta ja tästä pääset suoraan Herkkuhovin sivuille ohjeeseen Suklaamousse . Suosittelen kokeilemaan kyseistä ohjetta kaikkien jotka rakastavat suklaata, se maistuu myös pelkästään sellaisenaan jälkiruokana.
Suklaamousse kakkuun käytin myös Herkkuhovista löydettyä kaakaokakkupohjan ohjetta.
Koristeet olen tehnyt sokerimassasta sekä käyttänyt pikeeriä koristeiden liimaamiseen. Koristeet kannattaa valmistaa ainakin edellisenä päivänä jotta hieman kuivahtavat niin kiinnityskin sujuu paremmin.  Muistathan kun päällystät kakkua massalla että varaat tarpeeksi massaa, näin onnistut varmasti massaamisessa.Minä varasin 3kpl marsipaanipaketteja yhteen kakkuun ja marsipaanin alla on ohuen ohut kerros kermavaahtoa. Tulihan sitä tehtyä yksi kermakakkukin ja kinuskivadelma täytteellä!  Kysy rohkeasti jos sinun mieltäsi askarruttaa jokin kakkujen tekemisessä , vastaan mielelläni. Olen lisännyt sivulleni palaute sivuston joka löytyy kategoriasta, sinne voit käydä laittamassa ruusuja,risuja,toiveita tai ihan mitä vain asiallista palautetta.
 
Pikeeri:
1 kananmunan valkuainan
3 dl tomusokeria
 
- Vatkaa valkuainen ja tomusokeri hyvin 3 minuutin ajan ja lisää viellä tomusokeria sen mukaan kuinka paksua haluat. Voit halutessasi lisätä hieman sitruunamehua. Pikeeri on hyvä koristeluun sekä koristeiden liimaamiseen.


 




2 kommenttia:

  1. Kiitos kakuista, suklaamousse oli todellakin taivaallinen eikä vadelmakinuski tälläkään kertaa pettänyt :) koristelutkin oli juuri sellaisia kuin mielessäni kuvittelin!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihastuttavat kakut ja kauniisti olet onnistunut massaamisessakin! :)
    Tuota kinuskivadelmatäytettä on kyllä kokeiltava seuraavaan kakkuun, kuulostaa taivaalliselta. :)

    VastaaPoista

Kerttu kiittää kommentistasi :)