perjantai 4. huhtikuuta 2014

Amerikkalainen Suklaa-juustokakku nam

 
 
Tämä resepti on löydetty Valion sivuilta ja oli niin makoisan näköistä että olihan sitä pakko testata.
Tämä oli kyllä suoraan sanottuna suussa sulavaa kakkua .Alkuperäinen ohje löytyy täältä http://www.valio.fi/reseptit/amerikkalainen-suklaa-juustokakku/
 

Pohja

1  pak  (175 g) Domino minttu -keksejä
50  g voita   sulatettuna

Täyte

liivatelehteä
200  g taloussuklaata
1  rasia  (200 g) maustamatonta tuorejuustoa                    
1 1/4  dl sokeria
2  tl vaniljasokeria
1  rkl kahvia
3  dl Kuohukermaa                    

Koristeluun

 
           Saksanpähkinöitä karamellisoituna
 
                    
Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksit. Sekoita ne sen jälkeen voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille.   
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla.
Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.
Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku pannulla kuumennetulla ja fariiniokerilla karamellisoiduilla saksanpähkinöillä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)