keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Perinteiset riisipiirakat ja maukas munavoi

Hauskaa uuden vuoden päivää kaikille! Meillä herättiin tänään tekemään
aamusta riisipiirakoita,joka olikin muuten mukavaa puuhaa. Riisipiirakoiden tekoon
menee aikaa mutta loppu tulos on sen arvoista.Meinaan ei kaupasta saa näin maukkaita piirakoita,kyllä oma tekoiset voittavat aina. 
Youtubesta löytyy hyviä videoita rypyttämisen tekoon jos ei tiedä mitä kuuluu tehdä.



Riisipuuro
5dl vettä
1 1/2 puuro riisiä
1 litra täys maitoa
1tl suolaa

Kuoritaikina
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
5 1/2 dl ruisjauhoja

Voitelu
50 g voita 
1dl maitoa


1.Kiehauta vesi ja lisää riisit. Anna kiehua noin.10 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt.
Lisää sitten maito ja keitä HILJALLEEN välillä sekoittaen 30-35 minuuttia. Varo ettet
keitä liian kuumalla koska palaa helposti pohjaan.
2.Valmista kuoritaikina sekoittamalla jauhot ja suola kylmään veteen. vaivaa tasaiseksi.
3.Jaa taikina kahteen osaan, kauli taikina levyksi. Käytä lasia muottina ja ota pyöreitä paloja taikinasta. Kauli hyvin ohuiksi ,yritä säilyttää pyöreä muoto.
4.Levitä lähes jäähtynyt riisipuuro ohuelti melkein reunoja myöten taikinalle.
Käännä reunat keskelle ja aloita rypyttäminen keskeltä.
5.Paista 275 asteessa noin 15 minuuttia.
6.Voitele voimaito seoksella uunista tullessaan. 
 Huom. Jos et täytä heti kaikkia piirakoita suojaa taikina kelmulla koska se kovettuu hyvin äkkiä.

Munavoi
3kpl munia
100g voita
suolaa

1.Keitä kananmunat kypsiksi.
2.Valuta kylmää vettä kananmunien päälle ja kuori.
3.Soseuta kananmunat haarukalla ja sekoita pehmeä voi ja suola joukkoon.
Nauti riisipiirakoiden kanssa :)

Hyvää Uutta Vuotta 2014!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)