keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kakkupohja


Tämä kakku pohja on kuuden munan kakku pohja.Kakkupohjan tekeminen tällä tekniikalla on yllättävän helppoa,sinun ei tarvitse muistaa aineiden määriä. Voit soveltaa erikokoisiin kakkupohjiin lisäämällä munien määrää.
Ota kolme samankokoista lasia ja mittaa kaikkiin laseihin saman verran munia,jauhoja sekä sokeria.
Jauhoihin sekoitetaan 1 tl leivinjauhetta.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Saa vatkata aika kauan että se on sopivan kuohkeaa sekä paksua. Lisää siivilän kanssa jauhot vaahtoon hiljalleen,varovasti puulastalla nostelemalla.Tässä vaiheessa ei saa enään sekoittaa!
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun
kakku/irtopohja vuokaan.Paista kakkupohja 175
asteessa noin45 minuuttia. Paisto aika riippuu kakun koosta. Kun kakku on valmis anna sen hetki vetäytyä ennen kun kumoat sen.

Muutama tärkeä asia kakkupohjan teossa:

- Vatkaa vaahto riittävän kuohkeaksi
-Älä vatkaa enään jauhoja sekoittaessa
-Uunin tarvitsee olla lämmin kun laitat 
kakun uuniin.
-Älä "kopistele" kulhoa vasten mitään äläkä
paisko kaapin ovia yms.uunin lähellä sillä
kakku saattaa lässähtää
-Käytä aina huoneenlämpöisiä kananmunia
-Älä avaa uunin luukkua ainakaan ensimmäisen
puolen tunnin aikana.
-Jos kakun päällinen näyttää tummalta laita siihen
leivinpaperi päälle
Onnistuneita kakkupohjia!


1 kommentti:

  1. Minäkin teen kakkupohjat aina tällä tyylillä. Helppoa & yleensä on kyllä erittäin hyvin onnistunutkin! :)

    VastaaPoista

Kerttu kiittää kommentistasi :)