tiistai 13. elokuuta 2013

Kuningatar kääretorttu

Päätin kokeilla jotain nopeaa ja muuntelin hieman unelmatortun täytettä, tulipas muuten herkkua!
Todella vähän on tullut tehtyä kääretorttuja ja onnistuipas hyvin. Tämä vie suuremmankin makean nälän ; )


Kääretorttupohja:
 4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi (samanlaiseksi kuin kakkupohjaakin tehdessä)
2. sekoita vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet( kannattaa käyttää siivilää kun lisäät jauhot)
3.sekoita varovasti jauhot vaahdon kanssa
4.kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 225 asteessa noin.7 minuuttia.
Kumoa kypsä kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille

Täyte:
100g margariinia
1 muna
4 dl tomusokeria
 1 prk kuningatar rahkaa

1. Sekoita aineet keskenään (margariini pehmeää)
2. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja kieritä rullaksi
3.laita hetkeksi jääkappiin vetäytymään
4.Herkuttele : )

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs kuulostaa ihanalta! Hyvä idea laittaa tuota kuningatartuorejuustoa. :)

    VastaaPoista
  2. toi kuningatar rahka oli hyvää:) sopis täytekakkuunkin:)

    VastaaPoista

Kerttu kiittää kommentistasi :)