maanantai 1. huhtikuuta 2013

Suussa sulava Ahaa-juustokakku

                    Tämä Ahaa-juustokakku on suurta herkkua meillä,se maistuu sekä sukulaisille ja ystäville.
 Tälläistä se pitää sisällään :

Pohja:
70 g margariinia
2 pötköä rainbow tumma täytekeksi/tai oman maun mukaan dominoita

Täyte:
250g mascarponea /tai maustamatonta tuorejuustoa
10 kpl ahaa patukoita
1 purkki vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 
1-1,5dl kuumaa kahvia
4 liivatelehteä
päälle voi halutessa lisätä kaakaojauhetta 


1.Murustetaan keksi pieneksi muruksi ja sekoitetaan sulaneeseen margariiniin.
pohja levitetään irtopohjavuokaan missä on pohjalle laitettu leivinpaperi.
 Laita liivatelehdet kylmään veteen odottamaan.

2.Murustetaan pienen pieneksi Ahaa patukat.(Halutessa voi jättää isompiakin paloja,maistuu herkulliselta;) )

 3.Sekoitetaan mascarpone/tourejuusto  suklaa murujen kanssa

4.Vatkataan vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi ja sekoitetaan mascarpone-suklaa seokseen

5.Puristettan liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuotetaan ne kuumaan kahviin,
tässä vaiheessa tulee olla tarkkana ettei liivatteet jää" klöntiksi"

6.Kaadetaan kahvi-liivate seos ohuena nauhana muuhun seokseen ja sekoitetaan viellä hyvin.
Tässä käytän apuna siivilää, ettei joukkoon tulisi vahingossakaan klönttejä.

7.Kaadetaan seos vuokaan ja laitetaan jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi,parasta olisi pitää 
kakkua kylmässä ainakin yön yli, niin maku on herkullinen,
Ennen tarjoilua päälle voi hieman ripotella siivilän avulla kaakaojauhetta.



Nämä koristeet tein sokerimassasta,johon on hieman lisätty glitteriä ja noita ihania suklaa nonparelleja, juustokakun koristelu saattaa olla hieman hankalaa sillä koristeet sulavat ja jättävät inhottavan värin kakkuun,jos kuitenkin haluaa koristella kannattaa laittaa juuri ennen tarjoilua koristeet paikalleen.

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa just niin hyvältä että pakko se on tätä tehdä joku päivä! ;)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa, on kyllä ihan minun suosikki tämä kakku:)

    VastaaPoista
  3. Kahlailen aina kateellisena kakkublogeja lävitse - olen itse leipomisessa aika käsi, ainakin mitä esteettisyyteen tulee. Juujuu, makuhan se useimmiten kai ratkaisee, mutta joskus olisi kiva tehdä näin nättejäkin väkerryksiä. Ehkäpä vielä onnistun??! Jään seurailemaan blogiasi :)

    VastaaPoista
  4. Itselläkin on viellä paljon harjoittelemista, mutta harjoittelu tekee mestarin, eikö se niin ole?;-) Seurailepas ihmeessä ja kokeilepas reseptiä, ja neuvojakin saa kysellä:)

    VastaaPoista
  5. Oi nam! Ahaa on niin mun lemppari suklaapatukka. Tätä on kokeiltava :)

    VastaaPoista
  6. Kannattaa kokeilla jää muuten suuri maku elämys kokematta;-)

    VastaaPoista
  7. Mä kokeilen tätä isänpäivänä! Näyttää ja kuulostaa slurps-herkulta :)

    VastaaPoista
  8. Kerropas sitten miten kakku maistui :)

    VastaaPoista

Kerttu kiittää kommentistasi :)