maanantai 19. syyskuuta 2016

Herkullinen kinkkuvoileipäkakku

Ei hitsi, taas on blogi morkkis. Minulla ei ole tietokonetta ollut käytössä ja postauksien kirjoittaminen täytyy tapahtua kännykällä ja se on vähän mitä on.
Elokuun 25 päivä saimme juhlia poikani 1 -vuotis syntymäpäiviä. Syntymäpäivillä oli tarjolla tacopiirakkaa broilerista, suklaatäytekakku,kinuskikakku,porkkanaleivoksia sekä kinkkuvoileipäkakku.
Kaikki tarjottavat menivät hyvin kaupaksi ja sai myös kehuja maun suhteen.
Minulla ei ollut aikaa väsätä sen ihmeellisempiä koristeita kakkuihin. 1 vuotiaan pojan yksinhuoltaja äidillä oli kova työ saada edes nämä kaikki valmiiksi juhlapäivään. Lisään tähän kinkkuvoileipäkakun ohjeen joka oli muuten todella maukasta. Itse en tykkää voileipäkakuista joihin on laitettu majoneesia joten tämä ohje oli todella minun mieleeni.  Ohjeen olen löytänyt ohjeen  blogista nimeltään Bakingof  , 
Joitakin ihan pienen pieniä muutoksia olen saattanut ohjeeseen tehdä.



1 iso paketti vehnäpaahtoa, 1 iso paketti täysjyväpaahtoa
 
Täyte 1
400g palvikinkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrttituorejuustoa
150g ranskankermaa
1 maustekurkku
suolaa,pippuria sekä tuoretta ruohosipulia

Täyte 2
1 paprika
puolikas tuorekurkku
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrttituorejuustoa
300g ranskankermaa
 suolaa,mustapippuria sekä tuoretta ruohosipulia

Kostutus
Lihaliemellä

Kuorrutus
2dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g ranskankermaa
suolaa,mustapippuria sekä tuoretta ruohosipulia
 

1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
2. Valmista täyte 1.  Pilko palvikinkku sekä maustekurkku pieneksi kuutioksi. Sekoita nyt kaikki 1 täytteen aineet keskenään.
3. Valmista täyte 2.  Pilko paprika sekä tuorekurkku pieneksi. Sekoita kaikki täyte 2 aineet keskenään.
4. Aseta tarjottimelle paahtoleipäviipaleet tiiviisti. Kostuta varovasti lihaliemellä. Varo ettet kostuta liian märäksi.
5. Lisää nyt paahtoleipien päälle 1 täytettä.
6. Lisää täytteen päälle uusi kerros paahtoleipiä ja kostuta.
7. Lisää täyte 2 nyt paahtoleipien päälle.
8.Jatka näin kunnes paahtoleivät loppuvat. Minä sekoitin täytteiden jämät keskenään ja lisäsin viimeiseen kerrokseen. Päällimmäiseksi kerrokseksi jää paahtoleivät. Muista kostuttaa myös viimeinen kerros.
9. Vedä kelmu tiukasti kakun ympärille ja anna vetäytyä jääkaapissa mieluiten 1 vuorokausi.
10. Valmista kuorrutus.  Vaahdota kuohukerma ja lisää loput aineet.
11. Lisää kuorrutus nyt kakun päälle ja koristele.
12. Koristeluun voit käyttää esimerkiksi herneenversoja, kinkkua, juustoraastetta, kirsikkatomaatteja,kurkkua yms.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerttu kiittää kommentistasi :)