lauantai 25. huhtikuuta 2015

Valkosuklaa mansikkakakku

Tämä kakku on tehty muistotilaisuuteen. Minulla oli tätä kanssani tekemässä yksi ihana ihminen jota opetin koko ajan kakkua tehdessä,innostui kovin kakun teosta ja varsinkin koristeiden näpertelystä.
Kakusta tuli kauniin näköinen ja mansikat toivat pientä kesän loistoakin tähän muuten niin surulliseen päivään. Kakussa on 2 eri täytettä. Toisessa kakun välissä on mansikkatäytettä sekä toisessa on valkosuklaatäytettä. Tuntui valkosuklaa täyte olevan ihmisten mieleen mutta enemmän tykkään itse taas raikkaasta mansikka täytteestä . Koristeet olemme tehnyt omin pikku kätösin sokerimassasta. Harmi kun ei suomalaisia mansikoita vielä saa niin jouduimme käyttämään espanjalaisia. Väliin toki käytin suomalaisia pakastemansikoita jotka käyvät täytteeseen hyvin.Pohja on tavallinen sokerikakku pohja jonka ohjeen löydät myös täältä blogistani. Pohja on 8 munan kakkupohja ja tehty 26 cm irtopohja vuokaan. Kakku pohja on leikattu kolmeen osaan. Kasasin kakkua täyttäessäni sen kelmutettuun irtopohjavuokaan. Laita silein pinta alimmaiseksi jotta se jää kakkua kumotessa päällimmäiseksi kerrokseksi. Kostuta maitovanilja seoksella sopivasti, ei liikaa. Kaada mansikkatäyte ensimmäiseen väliin ja valkosuklaa toiseen väliin. Laita lopuksi kelmu kakkuvuoan ympäri tiukasti sekä pieni paino kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin vuorokausi. Kumoa kakku varovasti sopivalle alustalle ja koristele. Tähän kakkuun meni pursotuksiin 7dl kuohukermaa sekä koristeluun 400 g mansikoita.
Ei voi muuta todeta kuin että taas kerran oli maistuva kakku. Kokeile sinäkin! 



Mansikkatäyte:
400g mansikoita
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
2 rkl sokeria
vaniljasokeria

- Jos käytät pakaste mansikoita sulata niitä hieman . Saavat olla hieman kohmeisia mutta eivät täysin jäisiä. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta vesi.
-Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.
-Lisää joukkoon mansikat ja vatkaa hyvin.
-Lisää  sokeri ja vaniljasokeri tarpeen mukaan. Maista aina täytettä itse ja lisää tarvittaessa lisää.
-Sekoita nyt liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sen jälkeen sekoita täytteeseen.
-Vatkaa viellä hyvin. 


Valkosuklaatäyte
200g valkosuklaata
200g vaniljatuorejuustoa
2 1/2 dl kuohukermaa
3 liivatetta
2 rkl kiehuvaa vettä
vaniljasokeria ripaus

-Sulata valkosuklaa aivan sulaksi
-Laita liivate lehdet likoamaan kylmään veteen ja keitä vesi kiehuvaksi
-vatkaa kuohukerma vaahdoksi
-Lisää nyt tuorejuusto , vatkaa
-Lisää sulatettu hieman jäähtynyt valkosuklaa joukkoon.
-Lisää liivatelehdet kuuman veden joukkoon ja kaada seos täytteen joukkoon. Vatkaa.
-Maista täytettä ja lisää tarvittaessa hieman vaniljasokeria.


                                            


1 kommentti:

  1. Todella kaunis kakku ja kuulostaa hyvältä nuo täytteet. Täällä kanssa odotellaan kotimaisia mansikoita..

    Voimia sinne suruun. <3

    VastaaPoista

Kerttu kiittää kommentistasi :)