Ennen minun hampurilaissämpylöistä on tullut päältä tummia ja kovia sekä sisältä tupannut olemaan raakaa. Etsin maailman parasta sämpylä ohjetta hamppareille ja sen totisesti löysinkin. Nämä olivat aivan mahtavia. Olivat pehmeitä vielä 2 päivää leivonnan jälkeen. Ohjetta varten pitää vain varata aikaa sillä kohotus aika on pitkä mutta sen arvoista.
Ohje on bongattu sisaret keittiössä blogista mutta aivan alkuperäisesti ohje on New york timesin sivuilta.
1dl vettä
2rkl maitoa
1tl kuivahiivaa
1rkl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
3/4tl suolaa
1 1/2rkl pehmeää voita
voiteluun muna ja tilkka vettä
päälle seesaminsiemeniä
Yhdistä lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri.
Anna seistä n. 5 minuuttia.
Vatkaa muna kevyesti, käsin vatkaus riittää.
Yhdistä kulhossa jauhot ja suola.
Nypi joukkoon voi niin, että saat aikaan pieniä muruja.
Lisää joukkoon vesi-hiivaseos, sekä kevyesti vatkattu muna.
Sekoita taikinaksi.
Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 8-10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee sileää ja elastista.
Taikina on tahmaista, joten voit joutua lisäämään hiukan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.
Kohota kaksinkertaiseksi noin 1-2 tuntia.
AIka tuntuu pitkältä, mutta on sen arvoinen.
Pyörittele littanoiksi palloiksi ja kohota liinan alla toiset 1-2 tuntia.
Ilman pitkiä kohotusaikoja sämpylät eivät tule oikeanlaisiksi, mutta hyvää kannattaa odottaa.
Voitele munalla ja lisää seesaminsiemeniä.
Paista 200° noin 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerttu kiittää kommentistasi :)