Paljon on puhuttu kinderkakuista varsinkin pääsiäisen aikaan oli kova hitti. Mielestäni tätä sopii syödä kyllä ihan milloin vain. Kakku oli erittäin makeaa ja vie isommankin makean nälän.
Pystyt itse muokkaamaan koristelua ja makuakin, anna mielikuvituksen lentää. Ohje on löydetty kinuskikissan blogista eli täältä.
Kannattaa kokeilla :)
Pohja:
75 g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
60 g maitosuklaata
Vanilja-voikreemi:
80 g huoneenlämpöistä voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl kermaa
75 g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
60 g maitosuklaata
Vanilja-voikreemi:
80 g huoneenlämpöistä voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl kermaa
Suklaakuorrute:
100 g maitosuklaata
15 g huoneenlämpöistä voita
100 g maitosuklaata
15 g huoneenlämpöistä voita
-Minä tein tämän tavalliseen irtopohjavuokaan 24 cm ja ohjeen tein silloin 3 kertaisena.
-Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon munat.
-Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokeri vaahtoon vuorotellen kerman kanssa.
-Leikkaa suklaa rouheeksi ja sekoita taikinan joukkoon.
-Paista 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Laita uunin pohjalle jotakin estämänää raskan valuminen uunin pohjalle, sillä sitä valuu!
-Anna jäähtyä hetki.
-Vatkaa vanilja-voikreemin voi kuoheaksi vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja lopuksi kerma. Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
-Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasulan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute vaniljakreemin päälle.
-Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasulan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute vaniljakreemin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerttu kiittää kommentistasi :)