Kinuskitäyte:
2dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
Vadelmatäyte:
2 1/2 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
300g vadelmia
3liivatetta
2rkl kiehuvaa vettä
Valmista ensin kinuskikastike täytteeseen. Keitä kattilassa 2dl kuohukermaa sekä fariinisokeri. Kiehauta mutta älä keitä enempää ettei siitä tule täysin kinuskia. Anna jäähtyä mieluiten päivän ajan jääkaapisssa.
Kun kinuski on annettu jäähtyä. Vatkaa se hyväksi vaahdoksi.Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon 200g maustamatonta tuorejuustoa. Jos käytät pakaste vadelmia kiehauta vadelmat ennen täytteeseen lisäämistä. Lisää nyt vadelmat seoksen joukkoon, sen jälkeen voit lisätä myös kinuskivaahdon sekaan. Kiehauta 2 rkl vettä kattilassa ja sekoita liivatteet huolellisesti kuumaan veteen. Lisää ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita viellä hyvin. Tämä ohje riittää kahteen väliin kakkuun. Täytä täytekakun väleihin ja anna vetäytyä kaapissa yön yli.
Kinuski kakun päälle:
2dl fariinisokeria
2dl kuohukermaa
Mittaa 2dl kermaa ja 2dl fariinisokeria kattilaan. Keitä kiehuvaksi ja sekoita koko ajan huolellisesti.
Kun seos kiehuu pienennä levyn tehoa hieman mutta niin että seos kiehuu hieman koko ajan.
Keitä noin 15 minuuttia, mutta tee aikaisemmin vesilasitestejä että tiedät kinuskin olevan valmista.
Vesilasitesti= Ota lasi ja täytä kylmällä vedellä, tiputa tippa kinuskia lasiin , jos kinuski muuttuu sakeaksi veden pinnalla se ei ole viellä valmista. Jos kinuski pysyy yhtenä klönttinä ja putoaa lasin pohjalle kinuski on nyt valmista. Kaada kinuski kakun päälle samantien.
Ihanan kuuloinen kakku, olisimpas saanut maistaa palan! ;)
VastaaPoistaOikein isot syntymäpäiväonnittelut vielä tätäkin kautta! <3
hui , huomasin kommenttisi vasta nyt ! Kiitos näin paljon jälkikäteen. Sinun pitää joskus kokeilla tätä herkullista kinuski kakkua :)
Poista